Jozefinska cesta 89, Duga Resa dvd.duga-resa@193.vzkz.hr 047/841-086

Postani vatrogasac!

Budi i ti ponosni član hrvatske vatrogasne obitelji!

Ako želiš pomagati ljudima u nevolji, prihvatiti nove izazove i naučiti brojne korisne vještine koje jednog dana mogu spasiti život tebi ili tvojim najdražima, na dobrom si mjestu. Znaš li da bi svako domaćinstvo trebalo imati barem jednog člana vatrogasnog društva kako bismo smanjili opasnost od požara i drugih nepogoda. Jesi li spreman da to budeš ti? Jesi li spreman pomagati svome gradu i zajednici?

Ako jesi i vidiš se u našem društvu, javi se na sljedeći kontakt:

dvd.duga-resa@193.vzkz.hr

Telefon: 047/841-086

Svi za jednoga, jedan za sve – biti vatrogasac

Dobrovoljno vatrogastvo u hrvatskom narodu ima dugu, bogatu i plodnu tradiciju te predstavlja izuzetno važan oblik humanitarnog udruživanja i samoorganiziranja naroda u svrhu zajedničke dobrobiti. Uloga dobrovoljnog vatrogastva prelazi granice vatrogasnih djelovanja te ima širu kulturnu i društvenu ulogu. Biti vatrogasac izuzetna je čast, ali i odgovornost koja zahtijeva potpunu predanost i ozbiljnost u izvršavanju svojih zadaća. Vatrogasci su neopjevani junaci koji štite gradove, sela, imovinu i ljude u najtežim uvjetima. Nositi odoru vatrogasca znači biti dio jedne velike obitelji povezane plemenitom idejom služenja vlastitoj zajednici.

 

„Tko to reče da se rodoljubom smatra, a nije član dobrovoljne vatrogasne udruge, tome ne vjeruj. Pravi rodoljub želi svom narodu ne samo prosvjetni napredak nego i blagostanje materijalno, pa će onako, kako može, radnjom ili novčanim prihodima i to pripomagati da se blagostanje naroda pomnoži i nesmanjeno uzdrži. “

(Đuro Stjepan Deželić, otac suvremenog hrvatskog vatrogastva)