Jozefinska cesta 89, Duga Resa dvd.duga-resa@193.vzkz.hr 047/841-086

O nama

Vatru gasi, brata spasi!

(geslo hrvatskih vatrogasaca)

Sveti Florijan, kršćanski mučenik i rimski vojnik, nebeski je zaštitnik vatrogasaca čiji se spomendan 4. svibnja obilježava i kao Dan hrvatskih vatrogasaca.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Duga Resa je najstarije vatrogasno društvo na dugoreškom području koje kroz desetljeća svoga djelovanja neumorno radi na dobrobiti zajednice, svoga kraja i domovine te bdije nad sigurnošću svoje Duge Rese. Danas je Društvo redovni član Vatrogasne zajednice Grada Duge Rese, Vatrogasne zajednice Karlovačke županije te Hrvatske vatrogasne zajednice. Trenutno broji sedamdesetak članova, od kojih je dvadeset operativnih, trideset izvršnih, pričuvnih i veterana te dvadeset članova mladeži i podmlatka.

Društvo je u potpunosti osposobljeno za djelovanje u svim suvremenim uvjetima te izvršavanje i najsloženijih zadataka na dugoreškom području te diljem Republike Hrvatske, preventivno djelovanje, tehničke intervencije te pomoć pučanstvu u raznim nepogodama. Time Društvo na najvišoj mogućoj razini ispunjava svoju temeljnu ulogu u općem sustavu zaštite i sigurnosti života te javnih i privatnih dobara u Republici Hrvatskoj.

Susreti, smotre, vježbe i natjecanja sastavni su dio vatrogasnog djelovanja kroz koje se vatrogasci upoznavaju, razmjenjuju iskustva i znanja te usavršavaju svoje vještine. Posebna se pozornost pridaje stručnom osposobljavanju te obrazovanju mladeži kako bi svaki naraštaj bio u potpunosti upoznat s vatrogasnim vještinama te mogao besprijekorno izvršiti svoje zadaće.

Isto tako je Društvo važan čimbenik u brojnim društvenim i kulturnim događanjima u Dugoj Resi zauzimajući jedinstveno mjesto u životu svoga grada.

U skladu sa smjernicama Hrvatske vatrogasne zajednice te zalaganjem za opće dobro, DVD Duga Resa poziva na uključivanje barem jednog člana svakog domaćinstva u vatrogasna društva kako bi protupožarna preventiva i vatrogasne vještine postale sastavni dio života svake obitelji.

TEHNIKA – OPREMA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Duga Resa danas posjeduje pet vozila koja se koriste za sve vrste
intervencija:

1. AC Mercedes
2. Kombi vozilo Opel
3. Kombi vozilo Mercedes

VODSTVO

 

Predsjednik: Boris Škrtić

Zapovjednik: Goran Šteta

Tajnik: Nikola Galović